Nordic Food industry presenterar Innovation Hub

2022 gör Nordic Food Industry premiär på Svenska Mässan och skapar en mötesplats för framtidens hållbara livsmedelsindustri. Ett ledande ord för Nordic Food Industry är innovation och det yttrar sig inom flera segment på mässan. Ett av dem är Innovation Hub – ett område där företag får möjligheten att träffa teknikdrivna startupbolag.

Ignites matchmaking i samband med Nordic Food Industry

Parallellt med mässan kommer Ignite Sweden att erbjuda digital matchmaking. Ignite är en ideell organisation som jobbar med att öka innovationsgraden hos svenska företag genom att matcha dem med startups och möjliggöra kommersiella samarbeten.

– Inom den matchmaking vi bedriver parallellt med mässan och Innovation Hub tittar vi på de problem, utmaningar, behov och prioriterade teknikområden som finns hos företagen. Sedan hittar vi startups inom både vårt register och bland de som deltar på Innovation Hub för att hitta en match som kan möjliggöra en lösning, säger Linn Sidahl, projektledare på Ignite Sweden.

På plats på mässan erbjuder Ignite en rundvandring för företagare där de får möjlighet att träffa de startups som ställer ut på Innovation Hub.

– Detta är en unik chans att utforska de startups som befinner sig på Innovation Hub och för att se möjligheter för att öka sin teknikhöjd. Fokus hos de startups som är på plats är lösningar som digitaliserar industrin och tillverkningsprocesserna, berättar Linn.

Ignite tar plats på Nordic Food Industry-scenen

Under Nordic Food Industry tar Ignite även plats på scenen.

– Vi kommer att vara med på scen för att berätta om en förstudie som vi har genomfört under våren. Slutsatsen var en modell för att föra samman flera stödaktörer för att göra spetsiga insatser inom relevanta utmaningen för livsmedelsområdet. Och så vill vi såklart också lyfta ämnet om startupsamarbeten med industrin inom livsmedel, avslutar Linn.

För frågor kontakta: [email protected]

Almäl dig till MatchMaking-eventet här »