Utställare

RISE Research Institutes of Sweden AB

Plats: E02:12
RISE Research Institutes of Sweden AB
Representerat företag visas med en bock
Laddar ...
Inget resultat

Beskrivning

RISE - VI VISAR VÄGEN TILL FRAMTIDENS HÅLLBARA LIVSMEDELSSYSTEM 

RISE utvecklar hållbara system i alla delar av livsmedelskedjan - från jordbruk och fiske till att maten ligger på vår tallrik. Med ny kunskap, nya livsmedelsprodukter och nya arbetssätt medverkar vi till att öka hela livsmedelssystemets effektivitet och kvalitet.


Svensk livsmedelsproduktion är en bland världens mest hållbara, men utvecklingen går fort och konkurrensen är hård. Det är viktigt att mat smakar gott och ger oss den näring vi behöver, men för klimatets skull behöver vi värdesätta och välja råvaror med omsorg. Kraven kommer från såväl konsumenter som samhälle. För att lyckas möta framtidens lönsamma och effektiva livsmedelssystem är vi beroende av tvärgående samarbeten.

Att kvantifiera miljöeffekter och identifiera förbättringsmöjligheter är nycklar till minskad miljöpåverkan och omställning till hållbara livsmedelssystem. För att nå en uthållig produktion och konsumtion av livsmedel och andra biologiska produkter behöver hela samhället hushålla med resurser och göra kloka val genom hela livsmedelssystemet.

RISE har en helhetssyn att stötta hela livsmedelssystemet genom att prioritera förbättringar som leder till omställning för framtidens hållbara livsmedelskedjor.

RISE expertområden inom livsmedel

Jordbruk och Trädgård. Sjömat. Offentliga måltider. Automation. Digitalisering. Livscykelanalys och värdekedjor. Klimatberäkning för verksamheter och produkter. Förpackning. Nutrition. Perception, tribologi och psykofysik. Mikrobiologi och hygien. Processteknik. Produktdesign.

Ta del av mer områden på ri.se

RISE är Svenska Mässans innovationspartner för Nordic Food Industry 2022


Som innovationspartner är RISE värd för Innovationstorget som samlar aktörer från näringsliv, forskning och akademi i syfte att skapa gränsöverskridande samtal och möten som stimulerar innovationsarbetet för en hållbar livsmedelsindustri.

På Innovationstorgets scen medverkar företag, innovationsaktörer och forskare för att berätta om hur ny teknik, nya material, nya lösningar, produkter och tjänster kan bidra till utvecklingen inom livsmedelsindustrin med fokus på omställning och hållbara lösningar, smart industri och produktutveckling. Det kan till exempel handla om senaste rönen inom processteknik, livsmedelsförpackning, sensorik och hur livsmedel påverkar miljö och hälsa. Exempel på hur livsmedelsindustrin påverkas och vilken roll denna industri har när samhället utsätts för kris, är andra viktiga spår.