Gårdsfisk och strävan efter att skapa världens mest hållbara fisk.

  • tisdag / 18 oktober / 2022
  • 16:20-16:40

Gårdsfisk är pristagare av det prestigefulla hållbarhetspriset WIN WIN Award som 2022 har temat hållbar akvakultur. På Nordic Food Industrys scen delar de med sig av sin resa mot att skapa världens mest hållbara fisk. I slutna system på land på Gretagården i Skåne odlar Gårdsfisk Tilapia och Clarias, två allätande fiskarter som trivs bäst i sötvatten. Fiskspillningen går ut i jordbruksmarkerna och fisken hamnar i kyldisken på matbutiken. Gårdsfisk gör det möjligt att äta fisk utan att förstöra miljön och på köpet kommer en levande landsbygd när en ny näring växer fram i form av vattenbruk.

Föreläsare
Johan Ljungquist Grundare av Gårdsfisk
Susanne Ekstedt innovationsledare, Innovatum Science Park
Lillemor Lindberg Innovationsledare Blå bioekonomi, Innovatum science park
Lokal
Scenen på Nordic Food Industry
Språk
Svenska