Svenska Teknikpriset

20 oktober kl 14:00 på scenen vid IndTech Lounge B 09:51

20 oktober kl 14:00 på scenen vid IndTech Lounge B 09:51

Svenska Teknikpriset 2022

I samband med Nordic Food Industry, ProcessTeknik och Scanautomatic delas det helt nya priset Svenska Teknikpriset ut. Svenska Teknikpriset ämnar uppmärksamma, premiera och belöna företag som gjort ett stort jobb med att förbättra produktionsmöjligheterna inom industrin genom innovation.

För att vara nominerad till Svenska Teknikpriset ska produkten vara av stort intresse för industriell automation, processautomation och digitalisering. I sin utvärdering tar juryn produkternas egenskaper ur ett hållbarhetsperspektiv i särskild beaktning.

Svenska Teknikpriset delas ut den 20 oktober kl 14:00 på scenen vid IndTech Lounge B 09:51.

Svenska Teknikpriset främjar innovation och uppmuntrar ett aktivt hållbarhetsarbete. Priset består av två delar, juryns pris och besökarnas pris.

Lars Hamberg på RISE är en av de fem jurymedlemmar som är med och utser vinnaren av priset. I över 25 år har Lars arbetat med livsmedelsproduktion från ett tekniskt perspektiv.

– Priset är gemensamt och vi har kandidater från alla tre mässorna. Det känns jätteroligt och viktigt för vår industri. För att delta i tävlingen har man själv anmält sitt bidrag. Men vi i juryn har också sökt efter nyheter. Syftet med priset är att höja innovationer på marknaden. Både vi och besökarna röstar och därefter kommer vi dela ut två priser. Vi vill lyfta fram nyheter som kommer från Sverige och belysa den fantastiska innovation som finns här. Vi i juryn har även möjlighet att dela ut ett hedersomnämnande om vi tycker att en produkt är värd att uppmärksammas, även om just den produkten inte är med i årets tävling.

Och de nominerade till Svenska Teknikpriset 2022 är…

  • Atlas Copco Compressor AB
  • HEIDENHAIN Scandinavia AB
  • IFM Electronic AB
  • Novotek Sverige AB
  • Schneider Electric Sverige AB

 

Jury för Svenska Teknikpriset 2022

Björn Langbeck, Industriell expert, Tillväxtverket

Mats Björkner, ProcessTeknik, pumpar och ventiler, Pumpportalen

Anette Winter, ProcessTeknik, ingenjör och tekniker, Chalmers Professional Education AB

Lars Hamberg, Phd Livsmedelsproduktion, RISE

Staffan Folestad, Konsult och gästforskare Chalmers (IMS), PhD, Assoc Prof