SISP (Swedish Incubators & Science Parks) utvecklar världens mest effektiva innovationsekosystem

På Nordic Food Industry kommer SISP och Ignite Sweden, som är en del av SISP, att boosta innovationshöjd i livsmedelsbranschen genom olika programpunkter.

– Vi kommer att ge en bild av de utmaningar som finns i livsmedelskedjan när det kommer till innovation och även presentera en lösning. Vi måste använda och koppla samman de regionala resurser som finns i Sverige till nationell nivå. Vi jobbar för att fler internationellt konkurrenskraftiga innovationer ska komma till och växa i livsmedelskedjan. På Nordic Food Industry kommer vi också att presentera spännande case med startups. Jag hoppas att lyssnare får insikt om att vi faktiskt har en välutvecklad infrastruktur i hela landet som bidrar till mängder av spännande innovationer, men som kan utvecklas ytterligare, säger Kristian Wirsén.

– Livsmedelsindustrin kan ha stor nytta av att jobba med mer startups. På Nordic Food Industry kommer jag presentera Ignite Sweden och hur vi arbetar med att möjliggöra samarbeten mellan startups och stora bolag. Jag kommer även berätta om en avslutad förstudie kring att skapa en utmaningsdriven sprint för livsmedelssystemet i Sverige där Ignite Sweden, i samarbete med flera stödaktörer, för samman startups, stora bolag, investerare och forskare, säger Linus Arnold.

Scenprogram: 19 oktober kl. 11:45

Läs mer om alla aktörer på Innovationstorget här »