Livsmedelsindustrin präglas av stora utmaningar, men framförallt enorma möjligheter. Hur morgondagens livsmedelsindustri ska se ut avgörs av nya innovationer, smarta och hållbara lösningar och gränsöve...
Marie Gidlund jobbar på Sweden Food Arena, Sveriges nationella arena för samverkan mellan livsmedelskedjans alla aktörer. Tillsammans med sin kollega Kerstin jobbar de för att bygga fler ...
Samtalet kring framtidens livsmedel har under de senaste åren fått en allt större plats. Såväl etablerade bolag inom livsmedelsindustrin som nya uppstickare konkurrerar om att erbjuda de a...
Livsmedel är Sveriges tredje största industrigren. Trots det har vi en självförsörjningsgrad på endast 50%. Svensk innovationsförmåga är i topp inom andra industrigrenar såsom stål, skog och fordon...
Det multinationella bolaget AFRY har som mission att accelerera omställningen till ett mer hållbart samhälle. Som en del av AFRYs uppdrag finns Future Food, ett initiativ som stöttar livsmedelsföretag i jakten,...
Behovet att utveckla ett hållbart livsmedelssystem har funnits länge, och under Cororna-pandemin har fokus på livsmedelsindustrin blivit än mer tydlig. Helt plötsligt är det en bransch som är på al...
Livsmedelssektorn är en spännande bransch där väldigt mycket är ogjort. En undersökning av konsultföretaget Roland Berger från 2018 visar att när det gäller innovation i allmänhet ligger Sverige oftast i t...
“Vill du ha luft- eller oljefriterade pommes frites?”
Den frågan har du aldrig fått på en snabbmatsrestaurang.
Men chansen är överhängande att du snart...
Att minska det enorma matsvinnet är en nyckelfråga för hela samhället. Förpackningar som kan öka livslängden på butikshyllan är en del av lösningen. Samtidigt får inte smaken och näringsvärde...
Livsmedelsindustrin står inför gigantiska utmaningar. Konsumenterna ställer allt högre krav. Samtidigt måste produktionen bli effektivare och lämna mindre klimatavtryck, säger Tomas Lagerberg, ...
Livsmedelsindustrin behöver hitta nya vägar för hållbar utveckling. Samarbeten med innovativa startups kan bidra till förnyelseprocessen.
Ett sådant spännande case presenteras på...
– Vi har en lång förändringsresa framför oss. För att klara den måste vi börja samarbeta på ett nytt sätt.
Det säger Anna-Karin Karlsson, ...
Trenden är tydlig: konsumenterna kräver allt större transparens.
Vad är det jag äter? Var kommer det från? Hur stora klimatutsläpp har det orsakat? Är det verkligen b...
Efterfrågan på växtbaserat protein är större än någonsin.
Regnskogar skövlas för att odla sojabönor. Men i Sverige har odling av proteinrika grödor till vegans...
Snart kan vi ha självlysande förpackningar som talar eller vill kommunicera med oss på något annat sätt i affären. Ett viktigt steg mot att förverkliga förpackningars interaktivitet är ett batteri som klarar energiförsörjningen på ett enkelt, billigt och miljövänligt sätt. BillerudKorsnäs ligger i frontlinjen för denna utveckling.
BillerudKorsnäs ...