Pressrelease: Premiär för ny uppstickare i livsmedelsindustrin

18 oktober gjorde Nordic Food Industry sin premiär på Svenska Mässan. I samarbete med RISE fylldes den teknikfokuserade uppstickarens scen med många spännande programpunkter riktade mot livsmedelsindustrin.  

Schneider Electric är vinnare av Svenska Teknikpriset 2022

I samband med Scanautomatic, ProcessTeknik och Nordic Food Industry delas det prestigefyllda Svenska Teknikpriset ut. Priset, som uppmärksammar innovation inom industrin, är uppdelat i två delar - ett pris f...

SISP (Swedish Incubators & Science Parks) utvecklar världens mest effektiva innovationsekosystem

På Nordic Food Industry kommer SISP och Ignite Sweden, som är en del av SISP, att boosta innovationshöjd i livsmedelsbranschen genom olika programpunkter. – Vi kommer att ge en bild av de utmaningar som finns i ...

Blå mat i centrum på Nordic Food Industry

Stora som små företag och aktörer ställer om för att forma en mer hållbar produktion. Klimatfrågan är vår tids ödesfråga och har under de senare åren tagit en stor plats i samhällsdebatten. Och i ...

The protein revolution is here – made from thin air

At Nordic Food Industry, Petri Tervasmäki, Head of Bioprocess at Solar Foods, will take the stage to talk about Solein® - a protein made from thin air. Petri and his colleagues have begun the journey of separating pro...

Vi tittar närmare på temat: Produktutveckling

På vägen mot en mer hållbar livsmedelsindustri är produktutvecklingen central. Och det händer minst sagt spännande saker på den fronten. Därför har den en självklar plats som ett av Nordic Food In...

Innovation i praktiken på Nordic Food Industry

Ordet innovation är på hela livsmedelsindustrins läppar. Men det är först när man gör verklighet av innovation som den fyller sitt syfte. Maja Påhlman är chef för Innovation and Insights på Lantmännen Cereal...

Innovationsledning på Nordic Food Industry

Daniel Richardsson är innovations- och processledare på RISE och han ska på Nordic Food Industry 2022 hålla ett seminarium om innovationsledning. Han är en av Sveriges förgrundsfigurer inom innovativa styrkebaserade arbetsmetoder. 

Nordic Food industry presenterar Innovation Hub

2022 gör Nordic Food Industry premiär på Svenska Mässan och skapar en mötesplats för framtidens hållbara livsmedelsindustri. Ett ledande ord för Nordic Food Industry är innovation och det yttrar sig in...

Vi tittar närmare på temat: Omställning och hållbara lösningar

Hela industrin befinner sig i en enorm omställning. Och livsmedelsindustrin är inget undantag. För att möta de enorma utmaningar som präglar livsmedelsindustrin krävs innovation och samverkan som driver utve...

Hållbar produktion på agendan när livsmedelsbranschen möts

Frågan kring att bli mer självförsörjande blir allt hetare inom industrin. Inte minst inom livsmedelsindustrin där stora omställningar nu görs, både för att öka sitt egenförsörjande men också för att agera m...

En imponerande lineup på Nordic Food Industry 2022

Nordic Food Industry gör sin efterlängtade premiär på Svenska mässan 18-20 oktober 2022. Och det med besked. Under mässan befinner sig ett flertal välrenommerade och värdefulla aktörer på plats - och dem presenterar vi här! Sweden Food Arena

Vi tittar närmare på temat: Smart industri

Livsmedelsindustrin präglas av stora utmaningar, men framförallt enorma möjligheter. Hur morgondagens livsmedelsindustri ska se ut avgörs av nya innovationer, smarta och hållbara lösningar och gränsöve...

Sweden Food Arena möjliggör nya samarbeten på Nordic Food Industry

Marie Gidlund jobbar på Sweden Food Arena, Sveriges nationella arena för samverkan mellan livsmedelskedjans alla aktörer. Tillsammans med sin kollega Kerstin jobbar de för att bygga fler ...

En mötesplats för gränsöverskridande samtal inom livsmedelsindustrin

Samtalet kring framtidens livsmedel har under de senaste åren fått en allt större plats. Såväl etablerade bolag inom livsmedelsindustrin som nya uppstickare konkurrerar om att erbjuda de a...

Nordic Food Industry vill lyfta den svenska livsmedelsproduktionen

Livsmedel är Sveriges tredje största industrigren. Trots det har vi en självförsörjningsgrad på endast 50%. Svensk innovationsförmåga är i topp inom andra industrigrenar såsom stål, skog och fordon...

AFRYs Future Food – en del av den gigantiska livsmedelsomställningen

Det multinationella bolaget AFRY har som mission att accelerera omställningen till ett mer hållbart samhälle. Som en del av AFRYs uppdrag finns Future Food, ett initiativ som stöttar livsmedelsföretag i jakten,...

Fyra nya centrum för ett hållbart livsmedelssystem

Behovet att utveckla ett hållbart livsmedelssystem har funnits länge, och under Cororna-pandemin har fokus på livsmedelsindustrin blivit än mer tydlig. Helt plötsligt är det en bransch som är på al...

Vi måste lämna stuprörstänket

Livsmedelssektorn är en spännande bransch där väldigt mycket är ogjort. En undersökning av konsultföretaget Roland Berger från 2018 visar att när det gäller innovation i allmänhet ligger Sverige oftast i t...

Klimatet och hälsan blir vinnare när luft ersätter olja – i friterad mat

“Vill du ha luft- eller oljefriterade pommes frites?” Den frågan har du aldrig fått på en snabbmatsrestaurang. Men chansen är överhängande att du snart...

Smart förpackning ger fem gånger längre hållbarhet

Att minska det enorma matsvinnet är en nyckelfråga för hela samhället. Förpackningar som kan öka livslängden på butikshyllan är en del av lösningen. Samtidigt får inte smaken och näringsvärde...

ABB: “Hoppa på digitaliseringståget!”

Livsmedelsindustrin står inför gigantiska utmaningar. Konsumenterna ställer allt högre krav. Samtidigt måste produktionen bli effektivare och lämna mindre klimatavtryck, säger Tomas Lagerberg, ...

Så kan startup-samarbeten utveckla livsmedelsindustrin

Livsmedelsindustrin behöver hitta nya vägar för hållbar utveckling. Samarbeten med innovativa startups kan bidra till förnyelseprocessen. Ett sådant spännande case presenteras på...

Nu börjar förändringsresan!

– Vi har en lång förändringsresa framför oss. För att klara den måste vi börja samarbeta på ett nytt sätt. Det säger Anna-Karin Karlsson, ...

ÅF: “Livsmedelsindustrin är bara i början av den digitala omvandlingen”

Trenden är tydlig: konsumenterna kräver allt större transparens. Vad är det jag äter? Var kommer det från? Hur stora klimatutsläpp har det orsakat? Är det verkligen b...

RISE hittar ny potential i gamla grödor

Efterfrågan på växtbaserat protein är större än någonsin. Regnskogar skövlas för att odla sojabönor. Men i Sverige har odling av proteinrika grödor till vegans...

Interaktiva förpackningar – genombrott av BillerudKorsnäs

Snart kan vi ha självlysande förpackningar som talar eller vill kommunicera med oss på något annat sätt i affären. Ett viktigt steg mot att förverkliga förpackningars interaktivitet är ett batteri som klarar energiförsörjningen på ett enkelt, billigt och miljövänligt sätt. BillerudKorsnäs ligger i frontlinjen för denna utveckling.   BillerudKorsnäs ...